2023 21 Rustdag Orange

Dinsdag 12 september Rustdag

Link naar de foto's

Zoals te verwachten was het snikheet deze nacht. Daarom is om half drie toch maar de airco aangezet, op nachtstand, en dat hielp iets. We ontbijten met vers brood en Nespresso en nadat gekeken is of de duif nu al dood is (ja dus) gaan we het amfitheater bezoeken. Dat gaat om 9 uur open, maar de ticketverkoop aan de overkant van de straat begint pas om 9.15u. We kopen dus online tickets en zijn als eerste in deze hoofdbezienswaardigheid van Orange. De grote staande podiummuur is bijzonder, maar omdat het theater nog steeds wordt gebruikt is de rest niet echt origineel meer en kun je ook niet overal in. Als we na een half uur het amfitheater verlaten, komen drommen (groeps)toeristen ons tegemoet. We waren op tijd!

Het museum dat hierbij hoort stelt maar weinig voor. Jammer: er is ook met beperkte middelen zoveel meer mogelijk. We lopen nu het nog vrij koel is direct door naar de Arc de Triomphe. Mooi, zeker dat, maar na 10 minuten hebben we dit ook wel gezien. Daarmee is ons bezienswaardigheden rondje Orange al om tien uur afgevinkt. De stad is wel prettig Provençaals en druk en zo bekijken we koffiedrinkend op het centrale plein de toeristen. Terug in het appartement is het verslag schrijven, puzzelen en uitzoeken waar we een nieuw lichtgewicht matje kunnen krijgen en hoe we daar kunnen komen. Het eerste antwoord is Intersport in een buitenwijk. Het tweede antwoord is met de stadsbus van Orange.

We lunchen laat op hetzelfde plein met vega-salade en kaas-groente taart. Opvallend hoeveel vegetarische gerechten langzaam maar zeker op de Franse menukaarten verschijnen. Althans: in de steden. Onze koop-een-lichtgewicht-matje actie verloopt weer gesmeerd. Zo snel zelfs dat we met hetzelfde buskaartje terug konden, als we het niet hadden weggegooid. Ach: een stadsbus-kaartje kost maar €1,-. Ook vanavond komen we niet aan spelletjes toe. We zijn toch te moe van het lopen en vooral de hitte. Ook vandaag was het dik boven de 30°C.

Vorige dag      Volgende dag