2023 25 Rustdag Vaison la Romaine

Zaterdag 16 september Rustdag

Link naar de foto's

Verdorie: dat nieuwe matje is weer wat leeggelopen. Vanavond wordt het ventiel eens met ducktape uit ons noodpakket dichtgeplakt om te kijken of dat helpt. We ontbijten met vers brood dat we gisteren bij de receptie hebben besteld. Omdat op de camping geen wasdroger is en er wat regen wordt voorspeld, lopen we naar het centrum waar een wasserette is. Daar draaien en drogen we de was, terwijl we koffie drinken en puzzelen/verslag schrijven. Ook wordt voor morgennacht een appartement in Malaucene geboekt en een taxi geregeld die ons morgen om 15u. bij les Alazards zal ophalen. Morgennacht en maandagmorgen gaat het namelijk onweren en dus is vrij kamperen geen goed idee.

Na nog wat inkopen gaan we terug naar de camping, maken en eten daar van de restanten van gisteren een nieuwe maaltijd en lopen tegen half 2 naar de bushalte. De bus was te vroeg vertrokken, maar stopte toch omdat we zwaaiden. Zo zijn we om twee uur in Vaison la Romaine, onze rustdag invulling. Het heeft de grootste archeologische site van Frankrijk en die bestaat uit twee wijken van de Romeinse stad die hier lag. Omdat het vandaag journée du patrimoine is, is het gratis. De twee gebieden zijn inderdaad groot én fraai: natuurlijk veel funderingen van huizen, maar ook een amfitheater, een winkelstraat en vooral veel pilaren. Dat alles in een parkachtige sfeer met veel groen. Mooi! Ook het museum is een stuk uitgebreider dan die in Orange.

We drinken als afsluiting nog wat in het centrum, aanschouwen het toeristentreintje en zijn met de bus om half zes weer terug in Malaucene. Ons tentkampeerveld is leeg, dus het voelt als vrij kamperen. Vanavond is het nog wat soep met brood en natuurlijk rosé van de streek. Uiteindelijk is het vandaag toch droog gebleven, maar wel met dreigende bewolking.

Vorige dag      Volgende dag