2023 27 les Alazards - Mont Serein

Maandag 18 september Etappe 177

Link naar de foto's

We hebben ronduit geweldig geslapen en doen het vanmorgen ook heel rustig aan, want de taxi-chauffeuse weet pas om tien uur hoe laat ze ons kan brengen. Als we haar bellen, blijkt zij niet te kunnen, maar heeft ze een collega geregeld die ons wel binnen een half uur moet brengen vanwege een andere rit. Zo wordt het toch nog haasten: geld pinnen, brood, fruit, kaas en yoghurt kopen voor de komende drie dagen. Nog voor half elf zijn we weg en een kwartier later staan we waar we gisteren werden opgehaald.

We hadden nu regen verwacht, maar het is droog. Het is zelfs nog warm ondanks de zware bewolking. We moeten vandaag meer dan 800 meter klimmen en dankzij het goede pad valt dat enorm mee. In een uur en een kwartier zijn we al op Col du Comte, ongeveer op de helft qua afstand en qua klimmen. Het pad slingert zich door de rotsen en keienhellingen omhoog en we blijven uitzicht houden op het dal van les Alazards achter ons. Bovenop Col du Comte nemen we pauze en juist dan breekt de hemel open. Het trok de hele tijd al behoorlijk dicht boven de Mont Ventoux en in de Ardèche en de Drôme hoorden we onweer, maar evengoed overvalt het ons.

Gelukkig is de stortbui van korte duur. Het blijft wel vanaf nu met tussenpozen wat regenen. Hoe dan ook is het nog altijd een stuk beter dan de voorspellingen. De tweede helft loopt langzamer, want de benen worden toch moe. We kruisen een prachtig verlaten keiendal met rotsen bovenin. Indrukwekkend en geweldig.

Even over drieën zijn we bij de wintercamping van Mont Serein. We hebben daar een chalet gehuurd en die heeft alles wat we nodig hebben, zelfs een verwarming. We vragen ons wel af wat wintersporters in zo’n houten hutje te zoeken hebben, want het is niet groot en met natte wintersportspullen toch snel te krap. Voor ons is het heerlijk lang bijkomen en in onze handen klappen als rond zes uur een enorme stortbui langs komt met ook hagel. Binnen de kortste keren staat er 5 tot 10 cm. water op de campingplaatsen. We hebben dus zowel geluk met het wandelweer en ook nog met het plannen van de overnachtingen. We eten prima paella met gerookte tomaten uit een pakje en liggen vandaag rond 9 uur in bed.

Vorige dag      Volgende dag