2023 29 Jas Forest - St. Christol d'Albion

Woensdag 20 september Etappe 179

Link naar de foto's

De nachtrust was niet geweldig: mijn matje is om de 2 uur leeg en Marion vond het te spannend, want hoorde eerst muizen en daarna juist niks. We ontbijten binnen met kaarslicht en om half acht zijn we weer op pad. We vertrekken vroeg want vanaf tien uur zou het gaan miezeren en dan de rest van de dag regen. De laatste 300 meter afdaling is vrij steil maar opnieuw mooi: uitzicht op het Vaucluse plateau vóór en het stadje Sault links van ons. Na het piepkleine dorp Verdolier volgt de GR geen landwegen door het dal zoals verwacht, maar kleine paadjes. Lekker.

Met uitzicht op Sault zetten we koffie, waarna een kilometers lange bosweg omhoog het Vaucluse plateau op klimt. Boven hebben we nog steeds uitzicht op het Ventoux gebergte achter ons. Vanaf hier zijn het vooral lavendel-velden.

Gelukkig hebben de miezer en regen een paar uur vertraging en houden we het tot vlak voor St. Christol d’Albion droog. We gaan hier weer een paar kilometer van de GR4 af. Zo hebben we op onze rustdag morgen een camping, een restaurant, een winkel plus een bus naar Rustrel naar de Colorado Provençal. Verder stelt St. Christol niets voor. Nu is echter nog alles dicht, dus lopen we maar direct door naar de camping voordat het harder gaat regenen. De camping is een mini gemeente-camping met 1 douche, 2 WC’s en een was/afwashokje en precies één andere kampeerder: een camper. Als de tent staat wachten we in het was/afwashokje totdat de lokale middenstand open gaat. Zo zitten we in ieder geval droog, redelijk warm en kunnen we ook soep zetten.

In somber grijs weer lopen we rond vier uur naar de winkel, doen daar inkopen en drinken koffie en bier. Klokslag half zes staan we bij het café/restaurant die dan net open gaat. Daar bestellen we een stevige fles Ventoux wijn (15%!) en later delen we een pizza. Een tikje aangeschoten liggen we om acht uur in de klamme tent.

Vorige dag      Volgende dag