2023 33 Vitrolles en Luberon - Beaumont de Pertuis

Zondag 24 september Etappe 182

Link naar de foto's

We hebben geweldig geslapen hier: donker, stil en een prima bed. Vandaag kunnen we rustiger aan doen, want de winkel van vandaag ligt op maar acht kilometer. Pas tegen half 9 vertrekken we met de truien nog aan. Tot aan la Bastide des Jourdans, waar bakker, winkel en café liggen, is het een afwisseling van verharde weggetjes, bos/landwegen en tot onze verrassing ook weer wat kleine paadjes. Na wijngaarden en lavendelvelden zijn er vandaag meer weilanden die braak lijken te liggen. De losse keien zijn wel een constante.

Ook vandaag lopen we te veel door, waardoor we benen, knieën, enkels en hiel voelen. We zijn daardoor wel vroeg in het dorp, waar we uitgebreid koffie drinken op een terras met pain de chocolat en chausson de pommes en inkopen doen. Het dorp leeft behoorlijk en zeker op een terras naast de winkel en tegenover de bakker zie je in een uur het halve dorp langskomen. Heerlijk. Achter het dorp wordt de gekochte rosé van fles overgeschonken in de wijnzak en dan volgt een lange landweg omhoog. Er zijn hier na de hoofdketen van de Luberon toch meer heuvels en bossen dan we vooraf dachten.

Na een pauze bij het hoogste punt dalen we in een uurtje af naar Beaumont de Pertuis waar we de laatste nacht zullen slapen. Hier verschijnen meer en meer wijnvelden. We zitten dan ook weer een stuk lager (350m.). Ook dit dorp is erg aangenaam. Er liggen twee terrassen aan de hoofdstraat met platanen en zeker een uur zitten we hier aan de rosé. Daarna lopen we omhoog naar ons adres voor de nacht: een onbemand huis waarin appartementen zijn gemaakt waar je met een internetlink de deur opent. De inrichting van de centrale keuken en lounge beneden is super luxe en sfeervol, onze kamer ook. Vooral de badkamer is bijzonder met een groot bad in het midden en koperen leidingen aan de muren.

We eten het laatste pakje (nettle curry) en liggen ondanks de slechts 16 km. toch weer op tijd in bed. De rosé is al op en de taxi voor morgen heeft dan bevestigd om 12.45u. bij Pont de Mirabeau te zijn.

Vorige dag      Volgende dag