2023 34 Beaumont de Pertuis - Mirabeau

Maandag 25 september Etappe 183

Link naar de foto's

We hebben allebei maar matig geslapen. Misschien wel wat onrust omdat het de laatste nacht was. We ontbijten, drinken nog eens lekkere Nescafé en zijn om half 8 op weg. We hebben niemand gezien in dit appartementencomplex en waren de enigen. Het lijkt weer wat kouder dan gisteren: deze vakantie was misschien wel precies tussen hittegolf en najaarskou. Het bos waar we nu door lopen is net als gisteren vrij droog met droge dennen en eiken, kale rotsige ondergrond en veel maquis struikjes langs de weg. Het blijft nog aangenaam heuvelig.

Om tien uur zijn we in Mirabeau en hebben we nog maar drie kilometer te gaan. Op het dorpsplein houden we uitgebreid pauze op een bank, die de gemeentewerkers komen vervangen met een nieuwe. Dan is het over een bosweg door een dal omlaag naar de Durance, waar we bij de brug onze eindfoto willen maken. Het is even puzzelen, maar het lukt met zowel de kapel van Sainte Madeleine erop als één van de pilaren van de afgebroken hangbrug. Volgend jaar begint hier onze laatste tocht. De taxi is mooi op tijd en brengt ons in drie kwartier naar het TGV station van Aix-en-Provence. Dankzij de TGV en Thalys zijn we 's avonds als om 21u. in Luik.

Deze tocht is precies volgens planning verlopen. Vooraf was er wat spanning over mogelijke hitte, te veel water in de Ardèche of slecht weer op de Ventoux, maar we hebben meerdere keren geluk gehad. De kloof van de Ardèche was mooi maar eigenlijk te zwaar de tweede dag. De Mont Ventoux hebben we bijna dagelijks gezien en de drie dagen om hem te bedwingen waren perfect, want zo was het niet te zwaar en hebben we maar 3 uur in slechter weer gelopen. Verder was dit een echte Provence tocht met kleine dorpjes, veel beboste heuvels, rotsen, wijnvelden en lavendel. Volgend jaar nog eens 100 gelijksoortige kilometers en dan la Corse!

Vorige dag      Volgende dag