2024-1 Mirabeau - Bedes

Zaterdag 4 mei Etappe 184

Link naar de foto's

Om half vier zijn we na een TGV en taxi reis bij Pont de Mirabeau en een kwartier later kunnen we de startfoto maken zonder regenjas of trui en flink ingesmeerd met factor 50. Vanaf hier is het over de snelweg en dan een klein paadje steil omhoog, al direct de Provençaalse heuvels in. Eerst lopen we nog boven de snelweg met dus wat lawaai, maar na een half uur buigt het pad naar het zuiden en wordt het rustiger en vlakker.

Onze tocht vandaag is maar 8 kilometer vanwege de reis, maar dat is prima om aan de rugzak en warmte te wennen, en aan het landschap. Het is nog steeds zoals in de Vaucluse flink bebost en wat heuvelig. Wat ons wel opvalt is dat hier zoveel bebouwing is. Weliswaar met enorme lappen beboste grond waardoor het natuur lijkt, maar ook overal met hekwerken daarlangs. We weten niet of het hier onveilig is, of dat het vakantiewoningen zijn.

Rond half 7 zijn we bij ons eerste overnachtingsadres. Dat is een kamer bij Valerie in het gehucht Bèdes. Het kost bijna niets: €40,-. De ontvangst is al direct heel hartelijk. Ze heeft drie honden waarvan twee enorme loebassen. We hebben van te voren gevraagd om een fles lokale rosé voor ons te kopen en geloof het of niet: het is onze favoriete biologische rosé. We gaan die direct op het terras met haar en later haar man opdrinken. Heel gezellig! Ze komen uit de buurt van Aubagne en hebben er tien jaar over gedaan om van een vervallen herdershut dit huis te maken. Na een douche en ons eerste pakje (pasta soja/tomaat) gaan we even na negen uur slapen, want morgen willen we op tijd vertrekken.

Vorige dag      Volgende dag