2024-2 Bedes - Vauvenargues

Zondag 5 mei Etappe 185

Link naar de foto's

We zijn natuurlijk veel te vroeg wakker, maar hebben wel goed geslapen. Om 7 uur vertrekken we nog zonder ontbijt, want dat willen we in Jouques nuttigen. Valerie is ondertussen al weg want die moest om 5 uur in Jouques zijn om het verkeer van de verkopers van de brocante markt te regelen. Ze is penningmeester van een club die verwaarloosde dieren helpt en ze hebben vandaag daar een rommelmarkt georganiseerd

Vóór acht uur zijn we in dit dorp, ondanks dat onze bedachte afkorting van de GR9 route niet werkte (afgezet vanwege instortingsgevaar). Het is weer perfect: een kroeg met een prima café au lait met een pain de chocolat van de bakker ernaast en dan op de markt kaas en fruit kopen. Het is niet druk maar wel gezellig. We zien Valerie niet meer, maar ze doet goede zaken want de rommelmarkt is wel druk.

De GR9 klimt omhoog door het bos en we krijgen nog een uitzicht achter ons op Jouques. Net als gisteren volgen er weer flinke stukken bebouwing in het bos. We kunnen ons niet voorstellen dat in Nederland zo royaal met ruimte wordt omgesprongen. In een vlak bos houden we onze eerste pauze met vers brood en Rochebaron. Dat is een lichte blauwschimmelkaas met as op de korst. Lekker en leuk zo wat te proberen.

De huizen zijn nu eindelijk weg en we komen in een groot bebost gebergte. Het klimt eerst nog geleidelijk en dan flink steil naar 634 meter. We hebben volop uitzicht: achter ons het gebied waar we gisteren begonnen met de Luberon daar nog achter, voor ons de Sainte Victoire bergketen die we morgen beklimmen. Bij het dal van Lambruisse liggen een schuilhut en picknicktafel naast een ruïne. Het is een heel fijne plek die helaas niet op foto’s vast te leggen is. Natuurlijk gebruiken we de picknicktafel voor een pauze.

Een lange rechte bosweg volgt en tenslotte een steile afdaling naar Vauvenargues waar we vannacht slapen. In dit dorp ligt het kasteel waar Picasso heeft gewoond, maar wij zijn meer geïnteresseerd in het terras dat hier ligt. We hebben toch meer dan 22 kilometer gelopen vandaag. Ons overnachtingsadres ligt midden in het dorp. Het is een ruime kelder/grotwoning met alle luxe die je wilt: een bed, douche, eettafel, volledige keuken én opnieuw een fles lokale biologische rosé die op ons wacht. We douchen, eten eerst broccoli/spinazie soep en tenslotte couscous. Allemaal van vriesdroogpakjes maar deze keer uit servies met echt bestek.

Om 9 uur liggen we in bed. We hebben besloten morgen toch de hele GR9 over de Sainte Victoire bergketen te volgen. Qua weer zal het wel flink waaien en wat miezeren, maar de verwachting is een stuk beter dan een paar dagen geleden en de kortere alternatieven zijn of steiler of gaan om de bergketen heen.

Vorige dag      Volgende dag