2024-9 Dardennes - Toulon

Zondag 12 mei Etappe 191

Link naar de foto's

We hebben heerlijk geslapen en beginnen de dag met een fijn ontbijt buiten op het terras samen met verhuurster Célia. Toch nog wat stram lopen we door de buitenwijken van Toulon naar het station. Het zijn maar zes kilometer, maar de bebouwing varieert enorm: van bijna krottenwijken naar ommuurde villa’s naar oude hoge stadswoningen naar nieuwe appartement-complexen. Onderweg is gelukkig een pharmacie open voor nieuwe blarenpleisters.

Bij het station drinken we koffie en leveren we onze rugzakken in bij een Indiase supermarkt. Dat hebben we vooraf geregeld via nannybag.com, zodat we vandaag zonder rugzak Toulon kunnen bekijken. Dat is vooral met de bus naar de kabelbaan, die naar boven de Mont Faron nemen en daar uitgebreid lunchen. Het is hier echt prachtig uitzicht over de stad en de reusachtige baai.

Terug in de stad met de rugzakken weer om lopen we door het centrum richting haven. De stad en terrassen zijn zo goed als leeg: zondagmiddag in Frankrijk. We maken dus alleen wat foto’s van een paar mooie pleinen met grote gebouwen als de opera en een theater, en lopen door naar de haven op zoek naar wat mensen. Die zijn er zat op de kade, waar veel terrassen zijn en iets met zeilboten wordt georganiseerd. Tot 21u. doden we hier de tijd met wat drinken, stukje lopen, nog wat drinken, pannetje mosselen eten en naar een straatacrobaat kijken. Het is heel gezellig met een mengeling van locals en reizigers die van een veerboot komen of juist daarheen gaan.

Onze veerboot zou om half 11 vertrekken maar heeft een half uur vertraging. Ondanks de toch weer wat chaotische onboarding liggen we bij vertrek al in onze ruime cabine met zelfs een tweepersoonsbed. Corsica Ferries is er in de jaren op vooruit gegaan.

Vorige dag      Volgende dag